<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.bakkenzoalsoma.nl

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Bakken zoals Oma: Oergerecht: Oerhollandse pannenkoeken

zondag 3 maart 2013

Oergerecht: Oerhollandse pannenkoeken

Basisrecept: 

Oerhollandse Pannenkoeken

Ik heb een plechtige belofte gedaan om maandelijks een pannenkoekenrecept te plaatsen. Die belofte ben ik niet helemaal nagekomen. Soms leg ik de lat wat te hoog, maar goed ik ga aan een inhaalslag beginnen ter ere van de Nationale pannenkoekendag op 15 maart. Ik loop achter en ga een inhaalslag maken.



Maak je koekenpan dus heet, want er komen pannenkoeken aan...

Op de maandagavonden is manlief vaak weg voor het werk. Dochterlief en ik eten dan samen en zij mag dan uitkiezen wat op het menu staat. Het eerste wat ze dan roept is: pannenkoeken! Die krijgt ze niet elke week, maar zo nu en dan hebben we een pannenkoekenfeest voor twee.

Ik heb een basisrecept ontwikkeld voor onze alledaagse doodgewone, maar oh zo lekkere, Hollandse pannenkoeken. Als ik dan samen met dochterlief op de maandagavond snel een pannenkoek op tafel wil krijgen, dan grijp ik naar dit recept. Dit recept deel ik vandaag met jou. Het beslag heb je in vijf minuten klaar.

Zelf toevoegen:
Pannenkoeken















* 250 gram bloem
* 2 grote eieren (of 3 kleintjes)
* 1 mespunt zout
* 1 eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker (of 1 zakje vanillesuiker)
* 500 ml melk
* 2 à 3 eetlepels gesmolten boter (vloeibare boter kan ook)
* zonnebloemolie voor het bakken



Stap 1
Zeef de bloem in een beslagkom. Voeg de zout en de vanillesuiker toe. Meng dit met een vork.

Doe de eieren erbij en ongeveer 100 ml van de melk.

Roer goed tot met een vork door tot alle natte ingrediënten goed zijn opgenomen.
Door eerst dit kleine beetje melk erbij te doen voorkom je dat je beslag gaat klonteren.

PannenkoekenStap 2
Voeg nu de gesmolten boter toe. De boter voorkomt dat je pannenkoeken straks breken bij het bakken. Je hebt dan ook minder olie nodig bij het bakken. Meng de gesmolten boter door het beslag. Voeg tot slot al roerend met een garde de rest van de melk door het beslag. Blijf kloppen tot je een mooi glad en klontervrij beslag hebt.


PannenkoekenStap 3
Bak de pannenkoeken. Zorg ervoor, dat je pan goed heet is. Doe een klein scheutje olie in de pan. Ik gebruik een stuk keukenpapier of een siliconen bakkwast om de olie goed in de pan te verdelen.




Het resultaat
Heerlijke zelfgebakken pannenkoeken zonder pakje. Deze waren zo snel weg, dat ik geen tijd had om een mooi opgemaakt bordje op de foto te zetten, maar ze worden bij ons gegeten met stroop, hagelslag, jam, kaas, chocoladepasta en ga zo maar door...

Pannenkoek













Tip van Oma
Als je een spekpannenkoek wilt, dan doe je eerst de plakjes spek in de pan, daarna giet je het beslag in de pan.



Genieten maar!

Labels: , , , , , , ,

1 reacties:

Op 27 november 2013 om 10:39 , Anonymous Anoniem zei...

top het werkt!

 

Een reactie posten

Vind je mijn blog leuk? Laat hier een kattebelletje achter!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage